Elfduizend - organisatie voor godsdienstwetenschap en kunstgeschiedenis.
Onze adresgegevens
Stuur ons een e-mail
Homepage Elfduizend
Saskia van Lier

Wie zijn de Elfduizend?

Saskia van Lier (Ameland, 1978) studeerde godsdienstwetenschap aan de Rijksuniversiteit Groningen. Met name de historische kant van de verschillende geloofsculturen boeide haar. Ze heeft zich dan ook gespecialiseerd in het middeleeuws christendom en in de kerkbouw en iconografie. De beeldcultuur, architectuur, liturgie en geloofspraktijk komen hierin samen.

Na haar universitaire studie heeft ze de Pabo verkort gevolgd. Met dit diploma ontwikkelt Saskia erfgoededucatie projecten om haar passie voor oude gebouwen ook op kinderen over te kunnen brengen.

Ze heeft onderzoek gedaan in Museu Frederic Mares in Barcelona. Hierdoor heeft ze een voorliefde voor Spanje en vooral voor CataloniŽ ontwikkeld en ze heeft dan ook vele gebieden bereisd.

Niet alleen Spanje heeft veel te bieden aan de liefhebber van dit vakgebied, ook Groningen is rijk aan schitterende kerken met bijzondere muurschilderingen. Zij heeft dan ook haar bijdragen geleverd aan het boek over de Groninger kerken: de Groninger Cultuurschat.

Vertellen over dit vakgebied is haar lust en haar leven. Ze heeft er passie voor en zal het enthousiasme dan ook zeker overbrengen. Op deze wijze komt een kerk of een beeld echt tot leven. "Op locatie" is zij op haar best, daar is de beste interactie tussen de geÔnteresseerden en haarzelf. Haar motto is dan ook: Kerkdeuren moet je openen, heiligen bezoeken en steden "bedwingen". Deze passie om te vertellen heeft haar bewogen een eigen onderneming te starten. Elfduizend laat u graag op een enthousiaste manier kennis maken met allerlei geloofsculturen.