Elfduizend - organisatie voor godsdienstwetenschap en kunstgeschiedenis.
Onze adresgegevens
Stuur ons een e-mail
Homepage Elfduizend
Crist de Taull

Catalonië

In het Noordoosten van Spanje ligt de provincie CataloniŽ tussen de Middellandse Zee en de PyreneeŽn ingeklemd. Naast de bruisende hoofdstad van deze provincie, Barcelona, gaan we in deze reis ook het binnenland ontdekken.

In de binnenlanden van CataloniŽ zijn namelijk prachtige romaanse kerken gelegen. In deze kerken heeft men indrukwekkende en kleurrijke muurschilderingen aangetroffen en houten sculpturen gevonden. Deze schilderingen en sculpturen zijn voor het grootste deel overgebracht naar het Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) in Barcelona en het Museu Episcopal in Vic. In de kerken zelf zijn recentelijk replica's van de oorspronkelijke schilderingen aangebracht.

Het is zeer de moeite waard om de musea bezichtigen, waardoor we ons aan het einde van de reis een beeld kunnen vormen van hoe deze uniek bewaarde kerken in de romaanse tijd eruit moeten hebben gezien. Romaans CataloniŽ biedt een grote rijkdom aan schitterende kerken en laat ons een eeuwenoude verrassend kleurrijke wereld zien. Elfduizend leidt u graag rond door dit 'openluchtmuseum' voor romaanse kunst en architectuur.